RÉSZVÉTELI FÓRUM VI. NEGYEDÉV

A részvételi fórum elején Maurer Krisztina, célterület felelős – közösségfejlesztő, kérte a résztvevőket, hogy a chat funkciót használva adják meg a nevüket, a képviselt szervezetet, illetve annak címét és elérhetőségeiket. Arra is megkérte a jelenlévőket, hogy a videófelvétel miatt mutatkozzanak be szóban is. Elsőként az ügyfélszolgálatok működéséről esett szó. Mind a 13 célterületen folyamatosan üzemelnek, de csak telefonos és online formában. Kifejtésre került, hogy a rendezvénytilalom következtében az elmúlt negyedévben nem valósulhattak meg programok és bizonytalan az újraindulás időpontja. Fontos, hogy a szervezetek tervezzenek előre az elmaradt eseményekkel, megtartásuk legyen a fő cél. Időpont vagy tematika módosítással, de kerüljenek megtartásra a programok. Kiemelésre került a vállalt indikátorszámok teljesítése, mivel nagyon sok program elhalasztásra került a járványhelyzet következtében. Amennyiben a szervezet úgy látják, hogy gondot okoz az újra indulás és a tervezett létszám elérése, akkor szívesen segítünk.

A fórum következő témája az online kérdőív volt. Arra kértük a kitöltésre vállalkozókat, hogy gondolkodjanak együtt velünk az újraindításról. Eddig kevés számú kérdőív érkezett vissza, így kértük megkértük Schmeizer Józsefet, hogy amennyiben lehetséges, terjessze az iskola tanári kara és szülői közössége között.

Schmeizer József a Pécsi Jurisics Utcai Általános Iskola képviseletében röviden felvázolta a „Közösségi (tan)kert kiépítése a Föld napja alkalmából” folyamatukat, melynek megvalósíthatóságát még bizonytalannak látja a jelenleg érvényben lévő korlátozások miatt.

Barkóczi Szabina, a Pécsi Kommunikációs Központ részről elmondta, mérlegelni kell azt, hogy mennyi időt igényel az első alkalom megszervezése. A projekt lehetővé teszi a folyamatok tekintetében, hogy az adott fél éven belül bármikor elkezdhető, így augusztus 31-ig van lehetősége a szervezetnek tematika-módosítás nélkül a „Közösségi (tan)kert kiépítése a Föld napja alkalmából” című folyamat megkezdését.

Ha tematika-módosításra lesz szükség, akkor egy éven belül áthelyezhető, amennyiben a célterületen van másik folyamat. Együtt gondolkodásra és gyors reagálásra hívta fel a szervezet figyelmét.

A továbbiakban a Programharsona online újság III. számának tervezett tartalma került bemutatásra.

Tomayer Dóra elmondta, hogy a módosító űrlapok csak a szigorítások feloldását követően kerülnek kiküldésre a szervezetek a felé, mert az űrlapon szükséges lesz ezen dátumot feltüntetni. Mivel több hozzászólás nem volt, a célterület felelős megköszönte a részvételt majd, ezek után zárta a beszélgetést.