KÖZÖSSÉGI BESZÉLGETÉS, 2018 NOVEMBER

A közösségi beszélgetésen a Jurisics Utcai Általános Iskola gazdasági ügyintézője és egy magánszemély vett részt.

A novemberi közösségi beszélgetés témája a közösségi programjavaslatok egyeztetése volt. A közösségek részvételével megvalósuló tervezési időszak eredménye a közösségi interjúkból, felmérésekből, beszélgetésekből megvalósuló 13 helyi cselekvési terv és a cselekvési terv kidolgozása során elkészített, településrészekre vonatkozó rendezvénynaptár.

A programjavaslat űrlap tartalmazza a lakosság és a helyi közösségeket képviselő civil szervezetek által javasolt és benyújtásra kerülő programokat. A programjavaslatok űrlap kitöltésével és beadásával közösségi akciók, tevékenységek, események megvalósítása és új programok, folyamatok elindítása lehetséges Pécsett, 2019 ősze és 2022 tavasza közötti időszakban.

A programjavaslat űrlap, a programjavaslat űrlap minta és a programjavaslat űrlap kitöltési útmutató a https://pecsikozossegek.hu/ honlap „Dokumentumok” menüpontban elérhető és letölthető. A közösségi beszélgetések meghívójának elküldésével együtt az űrlapok kiküldése is megtörtént. Amennyiben segítséget kérnek az egyes szervezetek a kitöltéssel kapcsolatban, úgy az ügyfélszolgálati időben segítünk.

A közösségi beszélgetéseken lehetőségük nyílik megismerni a helyi programjavaslatokat és a közreműködő partnereket. Kiemelt közösségfejlesztési folyamat a közösségi együttműködés fejlesztése és megvalósítása a helyi identitás és társadalmi kohézió erősítése érdekében.

Szeretnénk, hogy a közös munka eredményes és egyben széleskörű legyen, továbbá minél jobban tudjuk aktivizálni a helyi közösségeket.
A Jurisics Utcai Általános Iskola eddig két programjavaslat űrlapot dolgozott ki, további űrlapok kitöltésére számítunk még a decemberi hónapban. Decemberben a közösségi beszélgetések időpontjai a délutáni órákban kerülnek megrendezésre. Az oktatási időn túli időpontot egyeztetjük az iskola vezetésével és a portaszolgálattal.

A Jurisics Utcai Általános Iskola Szülői Munkaközösségével felvesszük a kapcsolatot és bevonjuk a projekt tervezési időszakába. A célterületre jellemző kevés számú civil szervezeti aktivitás és a kevés közösségi tér ellenére igyekszünk felkelteni a kisközösségek érdeklődését a projekt iránt.
A jövőben is keressük a kapcsolódási pontokat a városrész nagyobb eseményeibe való bekapcsolódáshoz, szerepvállaláshoz.