KÖZÖSSÉGI BESZÉLGETÉS, 2018 AUGUSZTUS

A nyugat-mecseki célterület ötödik közösségi beszélgetésén a Pécsi Kulturális Központ munkatársai vettek részt. A közösségfejlesztő tájékoztatta a megjelenteket a projekt honlap folyamatos feltöltéséről és a kérdőíves felmérés tekintetében elért eredményekről is. Ismételten kiemelte a lakossági lekérdezések a projekt szempontjából való fontosságát.

A célterületfelelős tájékoztatta a résztvevőket a közösségi interjúk tervezett lefolytatásáról, s a jelenlevők segítségét kérte az interjúalanyok felkutatását illetően. Az interjúk lefolytatására szeptember-október hónapokban kerül sor.

A közösségfejlesztő elmondta, hogy a programjavaslatok elkészítéséhez kidolgozásra kerül egy űrlap és egy útmutató, melyek segítségével könnyebb lesz az tervezett közösségi akciókat, tevékenységeket, eseményeket, folyamatokat, rendezvényeket beazonosítani, részleteiben bemutatni, valamint a célterületi cselekvési tervekbe beilleszteni.

A közösségfejlesztő kérte a megjelenteket, hogy az elkövetkezendő időszakra tervezett rendezvényeik időpontját és tartalmát osszák meg vele, és ha lehetőséget látnak a Pécsi Helyi Akciócsoport részvételére, akkor azt jelezzék, mivel az események, rendezvények a projektnek további lehetőséget adnának a helyi közösségek és lakosság megszólítására, a lakossági megkérdezésbe való bevonására, és egyúttal a véleményük megismerésére.