KÖZÖSSÉGI BESZÉLGETÉS, 2018 ÁPRILIS

Az első közösségi beszélgetés célja a projekt bemutatása és a helyi adottságok felmérése volt. A közösségi beszélgetésnek a Jurisics Utcai Általános Iskola adott otthont. A célterület jellemzően lakóövezet rendkívül kevés közösségi térrel.

A projektet a két jelenlévő szervezet: Magura Néptáncegyüttes Egyesület és a 604. számú Szent Mór Cserkészcsapat számára mutatták be a projekt munkatársai. A jelenlévőkben felmerülő kérdések többsége a megvalósuló programok finanszírozására vonatkoztak.

A programindító beszélgetésben a Pécsi Székesegyház Plébániához tartozó cserkészcsapat képviselője a kézműves programok megvalósítását említette, a táncházak lehetőségét és a Szent György napok rendezvénysorozatot. Kapcsolódási pontként említették a Megyer Törzs Déli Gyepűvédői Lovas Hagyományőrző Egyesületet, akikkel a célterületfelelős felveszi a kapcsolatot, a közösségi beszélgetésekbe megpróbálja bevonni őket. A táncházas programok esetében a Magura Néptáncegyüttes közreműködésében látnak lehetőséget.