MEGHÍVÓ

NYUGAT-MECSEK KÖZÖSSÉGI BESZÉLGETÉS
TOP-6.9.2-16-PC1-2017-00001

„A helyi identitás és kohézió erősítése Pécs városában” projekt előkészítésének keretében 2018. áprilisától rendezünk havonta közösségi beszélgetéseket, melyek a helyi igények felmérése mellett az együttműködésen, partnerségen alapuló közösségi programok tervezését szolgálják. Célunk, hogy a széleskörű tervező munka eredményeként minél jobban aktivizálódjanak a helyi közösségek. A projekt a helyi kisközösségi élet fellendítését, a közösségek igényeire reflektáló közösségfejlesztési tevékenységek megvalósítását segíti. Ennek eszközei többek között a helyi hagyományok feltárása, felelevenítése, a közösségi eredmények bemutatása, közösségi találkozók szervezése, helyi erőforrások feltárása, művelődő közösségek kialakítása, a helyi értékek feltárása és bemutatása. Májusban véglegesülnek a városrészi cselekvési tervek.
Soron következő, áprilisi beszélgetésünk az eddig beérkezett javaslatok bemutatására, valamint azok, helyi közösségi támogatottságának felmérésére irányul.

időpont: 2019. április 8. hétfő 13:00
helyszín: Pécsi Jurisics Miklós Utcai Általános Iskola
(7624 Pécs, Jurisics Miklós utca 17.)

A közösségek részvételével zajló tervezési időszak eredménye a közösségi interjúkból, felmérésekből, beszélgetésekből megvalósuló Pécs 13 városrészi helyi cselekvési tervének kidolgozása és a 3 évre vonatkozó közösségi rendezvénynaptárak összeállítása.

Kérjük vegyen részt a közösségi beszélgetésen, képviselje lakóhelyét, szervezetét! Részvételére feltétlenül számítunk az egész várost átölelő közösségi tervezési munkában és a 36 hónapos megvalósítási időszakban!

PROGRAM:
KÖZÖSSÉGI PROGRAMJAVASLATOK BEMUTATÁSA
KÖZÖSSÉGI PROGRAMJAVASLATOK EGYEZTETÉSE
KÖZÖSSÉGI PROGRAMJAVASLATOK BEFOGADÁSA