MEGHÍVÓ

Közösségi beszélgetés
TOP-6.9.2-16-PC1-2017-00001

A „Helyi identitás és kohézió erősítése Pécs városában” projektben 2018. áprilisában rendeztük meg az első közösségi beszélgetéseket, melyek célja a helyi igények felmérése mellett együttműködésen, partnerségen alapuló közösségi programok tervezése. Célunk, hogy a közös munka eredményes és egyben széleskörű legyen, és minél jobban tudjuk bevonni a helyi közösségeket a tervezési és megvalósításokkal kapcsolatban. A projekt akkor lehet sikeres, ha a közösségi beszélgetéseken megjelennek a helyi igények, szükségletek, javaslatok, programtervek és ötletek.

A korábbi közösségi beszélgetéseken elhangzott, illetve a projektnek megküldött javaslatok, észrevételek mind, mind megfontolásra kerültek és a szakmai fejlesztő munka eredményeként összeállításra került a lakossági megkérdezés kérdőíve. A kérdőíves megkérdezés 2018. júliusában kezdődött, ezért fontosnak tartjuk, hogy a közösségi beszélgetéseken tájékoztassuk az érdeklődőket a közösségi felmérésről.

A közösségek, a lakosság, a civil szervezetek megszólításának és bevonásának egyik fontos módszere a közösségi interjú, mely az egyén és a közösség kapcsolatára, a helyi identitás tartalmára, a célterületen már megvalósult közösségi programokra, a helyi igényekre, fejlesztési elképzelések feltárására irányul.

A közösségi beszélgetésen résztvevők a programterveiket egyénileg is bemutathatják, illetve tovább fejleszthetik a közösségfejlesztő munkatársak ajánlásai alapján. Cél, hogy a helyi cselekvési tervek és rendezvénynaptárak együttműködéseken és konszenzusokon alapuljanak.

Kérjük vegyen részt a közösségi beszélgetésen, képviselje szervezetét! Részvételére feltétlenül számítunk az egész várost átölelő közösségi tervezési munkában!

PROGRAM:

LAKOSSÁGI MEGKÉRDEZÉS
KÖZÖSSÉGI INTERJÚK
KÖZÖSSÉGI BESZÉLGETÉS

2018.07.25 13:00
V. NYUGAT-MECSEK
Pécsi Kulturális Központ
Dr. Veress E. u. 6.
Célterület felelős: Csuka Dalma